HTML

Az informatika világa

Minden ami az Informatika világával kapcsolatos!

Új Samsung DDR lapkák

Richy0820 2010.02.26. 10:06

A Samsung pár napja jelentette be, hogy megkezdte a 40nm-es 4 gigabites DDR3 szabványra épülő memórialapkák gyártását. Az új chip-ek várható feszültsége 1,5 V lesz, és 1600 MHz-es órajelen fognak üzemelni.

Samsung 40nm-es memóriaA 4 gigabites DDR3 chipeket 16 és 32 GB-os RDIMM-en (Registered Dual In-line Memory Module), valamint 8 GB-os SO-DIMM (Small Outline Dual In-line Memory Module) modulokon hasznosítják, ezek a modellek főként a szerverek piacait jelölik meg célpontnak. Ezek a 16 GB-os termékek már jobban felhízlalt chip-ekkel rendelkeznek és 35%-kal kevesebb energiát fogyasztanak mint elődjük, főként emiatt a tulajdonsága miatt lesz népszerű a szerverek piacán, mert javítja a szerverek fogyasztását. A Samsung a jövőre nézve valószínűleg átáll erre a 40nm-es gyártástechnológia, gyakorlatilag a termékeinek 90% ezzel fog készülni, míg igyekeznek a jövőre nézve 30nm-es lapkákat is gyártani.

Címkék: samsung hardver memória informatika ddr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcguru.blog.hu/api/trackback/id/tr861791644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása