HTML

Az informatika világa

Minden ami az Informatika világával kapcsolatos!

ARMADA alapokon új notebook

Richy0820 2010.02.19. 11:22

ARMADA notebookHamarosan meg fog jelenni az új ARMADA 500 notebook, melynek különlegessége maga a notebook súlya, és vékonysága, ami egyszerűen lenyűgöző. A kijelző ennek ellenére 13 hüvelyk, ami nem is olyan kicsi, a proci 1,5 gHz-en fut (ARMADA 500 SoC). A gyártók inkább netezésre szánják ezt a notebook modellt, mint játékokra, vagy multimédiára. Kitűnően alkalmas egy utazás során, könnyen hordozható és kis helyet foglal, és még egy újdonság amiről még nem ejtettem szót: üzemideje különösen hosszú. A notebook pontos üzemideje még egyenlőre nem tudható, de egy teljes feltöltés után valószínűleg 9 óráig, vagy tovább is fogja bírni! A Windows gurukat el kell, hogy keserítsem, ugyanis a notebook-okra a gyártó (Quanta) Linux operációs rendszert fog telepíteni.

Quanta logoA "papírvékony" notebook várhatóan az év második felében fog csak megjelenni, az árát 200 és 250 dolcsi közé lövik majd be a kereskedők, jelentősen olcsóbb lesz, mint az Intel-re épülő notebook-ok.

Címkék: linux notebook hardver informatika armada quanta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcguru.blog.hu/api/trackback/id/tr991772773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása