HTML

Az informatika világa

Minden ami az Informatika világával kapcsolatos!

Roccat Gamer Notebook

Richy0820 2010.04.09. 15:36

A PC Guru egy újabb erős strapabíró notebook-ot mutat be, amit éppenséggel Toughbook-nak is nevezhetnénk, csak ezt éppen nem a Panasonic csinálta, hanem egy német cég, a Roccat. A notebook-ot kifejezetten a multimédiára, a game-lésre tervezték, lássuk hát, hogy mire képes!

Rocca notebook

 

 

 

 

 

 

 Kitűnő teljesítménye miatt, ez a notebook a Gamerbook elnevezést kapta a német cégtől. Igyekeztek odafigyelni, hogy minél könnyebben mozgatható legyen, ez látszik a 15,6 colos kijelzőn, de a notebook még így is 3,3 kg-t nyom, ami már igen távol van egy Lenovo IdeaPad tömegétől, szóval a hordozhatóság hosszabb távon problémát okozhat, de nem okkal van ez a nagy súly, kukkantsunk bele csak a notebook belsejébe! A notebook elég erős lett, már a processzor nagyon durva benne: Intel Core i7-720QM. A videókártya alapból NVIDIA GeForce GTX 260M benne, de a tuningkedvelők kicserélhetik benne 280M-re, vagy 285M-re ha nem elégszenek meg ezzel az így is brutál teljesítménnyel. A háttértár egy 7200-es fordulatszámon pörgő 320 gigás vinyó, míg a memóriáról egy Memóriából 4 GB DDR3-1333 RAM gondoskodik! Sajnos az üzemidő az egyetlen, ami elrontja ezt az álomgépet, ugyanis akku nélkül csupán másfél óráig bírja, ráadásul egy jobb grafikájú játék közben ez még csökkenhet is.

Természetesen a kiegészítők se maradnak el, a notebook-ba beépítettek egy 2 megapixeles webcam-ot az MSN és Skype kedvelőknek, valamint négy USB port is található a notebook oldalán (és hagy ne említsem a Wi-Fi és Bluetooth modult, meg az egyéb nyalánkságokat...). A Roccat csodagépe már Áprilisban megvásárolható lesz, viszont rossz hír az, hogy egyelőre még csak Németországban. Az ára 1450 Euró körül várható. Hordozhatóság, vagy teljesítmény? Ti döntitek el, ez már csupán ízlés kérdése :)

PC Guru notebook értékelés:

Kinézet: 8/10
Teljesítmény: 9/10
Hordozhatóság: 4/10
Strapabírás: 7/10
Üzemidő: 2/10
Ár: 5/10
Összeségében: 6/10

Címkék: notebook roccat gamerbook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcguru.blog.hu/api/trackback/id/tr151907515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása