HTML

Az informatika világa

Minden ami az Informatika világával kapcsolatos!

Sony VAIO F - A multimédia notebook-ja

Richy0820 2010.02.11. 09:54

Megjelent az új Sony VAIO F notebook modell, melyek azoknak a felhasználóknak készültek leginkább, akik a multimédiát és a szórakozást tartják szem előtt egy notebook vásárlásánál.

Sony VAIO notebookA japán gyártó eme csodás notebooknak 16,4 hüvelykes Full HD kijelzőt, komolyabb grafikus kártyát, Blu-ray meghajtót, és kiváló minőségi hangzást (Dolby Home Theater v3) kölcsönzött. Ezeknek a csodagépeknek a centrumában egy Intel Core i7, illetve i5 proci áll, a memória 8 és 4 GB (DDR3) lehet, valamint az előbb említett Blu-ray merevlemez pedig 500 GB kapacitást ígér. A grafikus teljesítményről a Geforce GT330 grafikus kártyája gondoskodik. Ha már multimédiáról beszéltünk, akkor említsük meg a notebook HDMI csatlakozóját, mellyel könnyedén csatlakoztathatjuk bármilyen LCD-, vagy plazmatévéhez. A csodagép rendelkezik még egy eSata/USB porttal, amelyhez Sata külsőmerevlemez csatlakoztatható, mellyel a fájlok kezelése, vagy másolása ötször gyorsabbá válik, mint USB 2.0 csatlakozónál.


Ehhez a notebook-hoz is van néhány kiemelkedő szoftver, itt például a Picture Motion Browser VAIO Edition emelhető ki, amely a négymagos processzorhoz lett hangolva. Ez a program kiválóan alkalmas arra, hogy gyorsan és könnyen, azonban mégis profi videókat szerkesszünk, ha egyszer belekezd valaki nem tudja abbahagyni :)


A VAIO F sorozat, nem csak a teljesítményre, hanem az energiatakarékosságot is szem előtt tartja: a notebook-ban van egy beépített fényérzékelő rendszer, amely az energiatakarékosságot a környezeti viszonyoknak megfelelően állíja be, főleg sötétben a legeredményesebb az energiamegtakarítás. Kedvenc notebook-unknak van még egy úgynevezett Display Off gombja, ha például TV-zésnél nincs szükségünk a kijelzőre, akkor kikapcsolja azt, tehát energiatakarékossági szempontból egy újabb remekmű.

Címkék: notebook sony hardver hd multimédia informatika picture motion browser

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcguru.blog.hu/api/trackback/id/tr621748694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása