HTML

Az informatika világa

Minden ami az Informatika világával kapcsolatos!

Origin notebook gamereknek

Richy0820 2010.02.24. 09:52

Sokan biztosan tudjátok, hogy 2006-ban a Dell felvásárolta a notebook-okkal és asztali gépekkel foglalkozó Alienware-t. Az Alienware néhány munkatársa azonban nem kért ebből, és új céget alapított, ez lett az Origin vállalat.

Origin Eon18 notebook modellTeljesítmény: mivel blogom nem a történelemmel, hanem az informatikával foglalkozik, akkor a múlt helyett inkább pillantsunk bele a jelenbe, azaz a Eon18 notebook belsejébe! A notebook alaplapjára a gyártók Intel PM55-ös lapkakészletet szereltek, amelybe háromféle i7 központi egység tehető: 720 QM (2,8 GHz / 6MB Smart Cache), 820 QM (3,06 GHz / 8MB SMart Cache), 920XM (3,2 GHz / 8MB Smart Cache). Összesen két RAM foglalat található a vasban, és ezzel a két foglalattal akár 8 GB-nyi DDR3-as memória varázsolható a gépbe (nem mintha nem lenne elég a fele :)). Mivel a notebook kifejezetten gamer-eknek készült, egy GeForce GTX 285M került bele, de akár kettő is rendelhető bele, ha a játékos nagyon maximalista! A különleges még ebben a csodateljesítményű notebookban az, hogy az 1 GB-nyi GDDR3-mas memóriára 2040 MHz frekvencia jut! Természetesen erre a teljesítményre szükség van, ugyanis egy Full HD-s notebook-kal állunk szemben 1920 x 1080 pixeles, és 18,4 colos kijelzővel.

Egyebek: az Eon18 notebook modellhez akár 3 különálló háttértár kérhető legyen az HDD, vagy SDD. Én inkább a HDD-t javasolnám, melynek a kapacitása 250 GB és 640 GB között mozog (az újabb játékok már nagyon sok helyet foglalnak, ezért érdemes minél nagyobbat venni). Az optikai meghajtó lehet Blu-Ray olvasó/író, vagy DVD-iró. A notebook-ra kizárólag Windows 7 telepíthető, abból is a 64 bit-es verzió, csak két változat közül választhatunk, a Home és az Ultimate között, bár a gyártók inkább az előbbit javasolják, ha játszásra használjuk a notebook-ot. És most jön a várva várt ár, amire gondolom mindenki kíváncsi, hisz egy ilyen gép tényleg egy igazi különlegesség, ha a maximális teljesítménnyel rendeled meg az Eon18-as notebook modellt, akkor 1,4 millió forintot kell perkálnod érte!

Címkék: játék notebook hardver informatika dell alienware origin full hd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcguru.blog.hu/api/trackback/id/tr211786073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása